Paul Harts, dga Auditio

De kennisbank van de specialisten
Kennis, downloads, artikelen en nieuws

Op deze pagina biedt Auditio artikelen en presentaties over kwaliteitsmonitoring, klantcontact en management van contact centers gratis ter download aan.

Kennisbank download

Bij het downloaden van de onderstaande artikelen kunt u geheel vrijblijvend uw contactgegegevens achterlaten.

» Auditio privacybeleid

  1. Boeken in de Auditio-reeks
  2. Artikelen gepubliceerd in de vakpers
  3. Artikelen en presentaties
  4. Nieuws en persberichten (archief)

Boeken in de Auditio-reeks

Juridische aspecten van kwaliteitsmonitoring

Deel 1 — Juridische aspecten van kwaliteitsmonitoring

Deze beknopte en helder geschreven uitgave van Auditio behandelt de actuele regelgeving op het gebied van kwaliteitsmonitoring, de juridische aspecten van het opnemen en beluisteren van telefoongesprekken en de relevante reglementen voor privacy van zowel de klant als de callcenter-agent.

 Tip:  Ook te bestellen in boekvorm.

...fraai in eigen beheer uitgegeven boekwerkje — met leeslint, strakke lay-out, heldere typografie, in mooie druk en bindwijze. Heel helder en zeer beknopt uiteengezet in welke gevallen wetten en regels van toepassing zijn. Niet gekoketteerd of in juridische vaktaal... Customer Contact Magazine (Supervisor), 2006/2De relatie tussen kwaliteit en Average Handling Time

Deel 2 — De relatie tussen kwaliteit en Average Handling Time

Het tweede deel van de Auditio reeks is in mei 2007 verschenen onder de titel De relatie tussen kwaliteit en average handling time.

Deze beknopte en helder geschreven uitgave van Auditio behandelt het verband tussen kwaliteit en Average Handling Time.

De aloude mythe — kwaliteit zorgt voor een langere gemiddelde gespreksduur — houdt niet stand. De conclusies worden gestaafd met objectief feitenmateriaal, verzameld aan de hand van metingen en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van Auditio.

 Tip:  Te bestellen in boekvorm — tevens gratis te downloaden.

...Harts haalt de veelgehoorde bewering onderuit dat hogere kwaliteit tot een langere gesprekstijd leidt. In tegendeel: hij bewijst het omgekeerde. In totaal analyseerde Auditio 400 contact center gesprekken op kwaliteit en de lengte van het gesprek. Van de 40 beste gesprekken bleken er 36 ook tot de kortste te behoren. De slechtst beoordeelde gesprekken bleken gemiddeld beduidend langer te zijn. De conclusie: kwaliteit en productiviteit kunnen in een contact center wel degelijk samen gaan... Telecommerce Nieuwslog 24-9-2007


Auditio in de vakpers


Artikelen en presentaties

The mismanagement of call center agents

chart Callcenter agents are commonly being categorised by two metrics: the average duration or the average handling time of their call. Both metrics are, however, unfair to the true performance of the agent, since our research proves that the standard variation in call duration is huge. This variance is clearly caused by the question and the customer, and not by the agent.
» Continue reading...

Kwaliteitsmeting in een contact center

Gestandaardiseerd meeluisteren vereist

‘U moet op uw management dashboard een duidelijke meter hebben die de inhoudelijke kwaliteit van het contact center aangeeft. Heeft u die niet, dan blijft u teveel sturen op prijs per contact en op average pick-up time.’
Feedback door monitoring motiveert

Verloop en ziekteverzuim in call-centers terugdringen door monitoring

Het hoge verloop en het hoge ziekteverzuim in uw call-center baren u al geruime tijd zorgen. Het blijft echter moeilijk om helder te krijgen waar de oorzaken precies liggen. En voor de oorzaken die wel helder zijn, heeft u nog geen passende oplossingen kunnen vinden.
Kwaliteitsrapportage: mogelijkheden voor uw contact center

De kwaliteit van uw contact center verbeteren door monitoring

Hoe rechtvaardigt u grote investeringen in uw call center? Uw contact center is hèt aanspreekpunt voor uw klanten. U wilt dat uw contact center goede service aan uw klanten biedt. U wilt de kwaliteit inzichtelijk maken en waar nodig verbeteren. Professionalisering vraagt echter grote investeringen en daarmee vraagt uw contact center een groot budget.
Auditregistratie en kalibratie (ARK)

Digitale registratie voor een efficiënte en gedegen kwaliteitsmonitoring

U wilt op uw management dashboard inhoudelijke gegevens over de kwaliteit van uw contact center. Daarom heeft u besloten om kwaliteitsmonitoring in uw contact center in te voeren. Nu u deze beslissing genomen heeft wilt u dat dit zo snel en efficiënt mogelijk gebeurt.
Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) in contact centers

Het recht op privacy van medewerkers en klanten

Het werk van een contact center medewerker bestaat voornamelijk uit het voeren van telefoongesprekken met klanten. Om de medewerkers te coachen en beoordelen moet de organisatie inzicht hebben in de manier waarop de medewerkers hun taken uitvoeren. In contact centers is het daarom niet ongebruikelijk om telefoongesprekken van medewerkers te beluisteren of op te nemen.
Implicaties WBP voor contact centers

Regels voor coaching en kwaliteitsmonitoring in contact centers

Het beluisteren van telefoongesprekken in contact centers kent verschillende varianten. Ten eerste is er het verschil tussen het opnemen van gesprekken en het meeluisteren. In Nederland houdt het CBP toezicht op de naleving van de wetten die het gebruik van persoonsgegevens regelen.
Presentatie over de valkuilen bij gespreks-evaluaties

'Objectief beoordelen - waarom beoordelen moeilijk is' pdf-file

Presentatie Supervisor evenement, www.verenigingcontactcenters.nl - door drs. R. Beishuizen (Auditio)     [ PDF, 774 kB ]

 

Stuur deze pagina door naar een collega »