Opdracht

Maak van deze tekst een correcte Nederlandse tekst, die ook qua inhoud goed loopt. Voeg woorden, komma's en punten toe en streep woorden, komma's en punten weg. Wissel desnoods zinnen om. Verbeter en verander zo min mogelijk, maar zie geen fouten over het hoofd.

 


 

Tegenwoordig zien we in moderne woonkamers, steeds minder vaak een staan. De boeken zijn verbannen naar de zolder of slaapkamers. De woonkamer is in de afgelopen periode steeds kleiner geworden. Mede is er steeds minder plaats voor de boekenkast. ook de functie van de boekenkast is de afgelopen jaren veranderd. Vroeger was een boekenkast een mogelijkheid om je aan kennissen, en vrienden voor te stellen zonder woorden te gebruiken. Tegenwoordig, wordt functie ingevuld door Hyves.nl , LinkedIn.com en andere sociale netwerk websites. De boeken die iemand gelezen heeft, geven nog steeds veel handvaten om zijn of haar persoonlijkheid te doorgronden. Ook het oude spreekwoord: 'een kamer zonder boekenkast, is als een lichaam zonder ziel', wordt door steeds minder mensen zo gevoelt. De kast waar deze boeken in staan, heeft echter een steeds minder prominente plaats in het huis gekregen.

Uitgevers hebben eveneens ontdekt dat hun boeken steeds minder in een boekenkast staat te pronken om indruk te maken op bezoekers. Was het vroeger nog zo dat de rug van een boek per definitie zodanig werd gedrukt, dat men zijn hoofd naar rechts moest buigen om de tekst te lezen; Tegenwoordig zien rugopdrukken op alle mogelijk manieren. Bovendien heeft een fors deel van de uitgevers besloten om geen stofkap meer te drukken voor boeken.

Een ontwikkeling die veel minder hard van de grond is gegaan dan 10 jaar geleden werd voorspeld is de opkomst van het elektronische boek. Weliswaar zijn er op internet initiatieven om boeken ook digitaal ter beschikking te stellen maar het ontbreekt aan een computer ideaal weergave-apparaat. Een computer is dat zeker niet daarvoor is het te groot, en daardoor te moeilijk te hanteren.

 

Stuur deze pagina door naar een collega »